Politika privatnosti


Naša posvećenost privatnosti
Hvala vam što ste posetili naš sajt.
 
 
Mi poštujemo vaše pravo na privatnost kada koristite naše sajtove i (elektronski) razmenjujete lične podatke sa nama. Zbog toga smo razvili ovu Politiku privatnosti da objasnimo kako Nutricia i njeni partneri i podružnice („Nutricia“) prikupljaju, čuvaju, koriste i obrađuju lične podatke koje nam dostavljate putem sajtova kojima upravlja Nutricia. Politika privatnosti takođe objašnjava kako možete dobiti pristup svojim ličnim podacima i ažurirati ih ili uputiti žalbu vezano za sakupljanje ili tačnost ličnih podataka.
 
Pažljivo pročitajte ovu Politiku privatnosti kako biste se upoznali sa odgovarajućim merama koje se odnose na lične podatke pre nego što nam ustupite te podatke. Posetom našem sajtu, koristeći naše aplikacije ili ako nam na neki drugi način date podatke, vi prihvatate prakse opisane u ovoj Politici privatnosti. Ukoliko niste saglasni sa ovom Politikom privatnosti, nemojte koristiti ovaj sajt.
 
Ova Politika privatnosti se može menjati bez prethodnog obaveštenja, stoga, savetujemo da redovno čitate ovu Politiku privatnosti kako biste bili upoznati sa eventualnim izmenama. Trebalo bi da pročitate ovu Politiku privatnosti zajedno sa Odredbama i uslovima i Obaveštenjem o kolačićima, pri čemu oni zajedno čine Uslove korišćenja sajtova i aplikacija. Kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja.
 
Lični podaci koje prikupljamo
Lični podaci uopšteno
Prilikom interakcije sa nama, bilo prilikom korišćenja našeg sajta i mobilnih aplikacija ili na drugi način, možete da pošaljete ili otkrijete svoje lične podatke koji se mogu koristiti za vašu identifikaciju. Te informacije uključuju vaše lične podatke ((bebino) ime, kućnu adresu ili adresu za slanje, broj telefona, termin rođenja bebe / datum rođenja i/ili adresu e-pošte), vaše fotografije koje postavite i bilo kakve povratne informacije korisnika koje želite da podelite sa nama (povratne informacije ili komentari o proizvodu).
 
Podaci o nalogu i demografski podaci
Takođe možemo prikupljati podatke za prijavljivanje na vaš nalog, koji su vam potrebni da kreirate svoj nalog na sajtu, ili demografske podatke koji ukazuju na određene karakteristike kao što su godine, datum rođenja, pol, geografska lokacija, podaci o domaćinstvu, omiljenim proizvodima i interesima.
 
Vaš profil i deljenje podataka sa drugima
Kada se registrujete, napravićete korisnički profil koji možete održavati i u svakom trenutku ažurirati ličnim podacima i bilo koji podaci ili fotografije koje postavite će biti povezani sa vašim korisničkim profilom. Možemo prikupiti podatke kao što su korisničko ime, lozinka i fotografija. Možete odabrati da sa Nutricia stručnim timom podelite podatke ili fotografije koje su povezane sa vašim profilom. Takođe možemo sačuvati i ove informacije.
 
Ostali podaci
Takođe možemo prikupljati i druge lične podatke, kao što su informacije o vašem uređaju, IP adresa, informacije o operativnom sistemu uređaja, veb stranice koje ste posetili, linkove na koje ste kliknuli i elektronska pisma i biltene koje ste otvarali.
 
Kako prikupljamo vaše lične podatke
Možemo prikupljati podatke o vama iz različitih izvora koji uključuje informacije koje dolaze direktno od vas kada koristite naše usluge i posećujete naše sajtove, a podatke možemo dobiti i iz drugih izvora.
 
Podaci koje sakupljamo direktno od vas
U nekim oblastima možete nam direktno dati lične podatke. Ovo može uključivati podatke sakupljene na sledeće načine:
 
Nutricia sajtovi/aplikacije: svi korisnički usmereni (mobilni) sajtovi kojima upravlja Nutricia, uključujući i društvene mreže trećih lica, kao što su Facebook i sve aplikacije za pametne telefone.
 
Obrasci na papiru – poput registracionih kartica ili obrazaca za prijavu za takmičenja.
 
Aptaclub – svi lični podaci koje možemo da dobijemo od potrošača kroz aplikaciju Aptaclub, na primer, ako nas pozovete sa pitanjem ili komentarom ili da se prijavite za marketinšku komunikaciju.
 
Elektronsko pismo prijatelju – naš sajt pruža mogućnost da elektronskim putem prosledite članak nekom drugom tako što ćete kliknuti na link na dnu tog članka, u kom slučaju je neophodno da ostavite adresu e-pošte, kao i adresu e-pošte primaoca.
 
Ankete –povremeno možemo sprovoditi korisničke ankete kako bi bolje približili sadržaj sajta našim korisnicima. Ponekad delimo zbirne demografske podatke iz ovih anketa sa našim partnerima. Nikada ne delimo nijedan od ovih podataka sa trećim licem.
 
Registracija – kada se registrujete za Aptaclub ili Nutricia sajt, možemo prikupiti podatke, uključujući ime, adresu, adresu e-pošte, datum rođenja, pol, roditeljski i/ili status trudnoće i podatke u vezi sa vašim detetom. Ako se predomislite, možete u bilo kom trenutku odustati od prijema novosti tako što ćete se prijaviti na svoj korisnički profil i ažurirati podešavanja ili se odjaviti klikom na link za odjavu u dnu elektronskog pisma.
 
 
Podaci koje možemo sakupljati indirektno
Dok se krećete po našim sajtovima ili koristite naše mobilne aplikacije, možemo prikupiti određene podatke, bez vašeg aktivnog davanja podataka, koristeći različite tehnologije:
 
Podaci od trećih lica – uopšteno govoreći, sakupljamo lične podatke samo od vas direktno. Međutim, pod određenim okolnostima takođe možemo dobiti podatke iz drugih izvora, kao što su preduzeća ili sajtovi za sakupljanje podataka trećih lica koji mogu pružiti dodatne informacije o našim kupcima ili trećim licima sa kojima smo pokrenuli promocije.
 
Takmičenja i nagradne igre – možemo ponuditi takmičenja i nagradne igre u kojima se zahtevaju određeni lični podaci kao što su ime i adresa e-pošte, kao i obavezna pitanja u anketi o nizu drugih ličnih podataka.
 
Praćenje korisnika – pratimo korisničke obrasce saobraćaja na svim našim sajtovima.
 
Kolačići – sajtovi kojima upravlja Nutricia sakupljaju, kao i većina drugih veb-sajtova, podatke o posetiocima putem kolačića. Kolačići su male datoteke sa podacima koji će se prikupljati u vašem veb čitaču u cilju praćenja informacija o posetama. Savetujemo vam da pročitate Obaveštenje o kolačićimau tom smislu.
 
Komunikacija sa vama – takođe prikupljamo lične podatke tokom naše komunikacije sa korisnicima npr. putem e-pošte ili prilikom poziva Nutricia stručnom timu. Ukoliko zovete Nutricia stručni tim, od vas ćemo tražiti ime i lokaciju na početku razgovora. Ukoliko koristite formu za kontakt putem e-pošte, tražićemo od vas ime i podatak o tome kako ste čuli za nas, pored vašeg pitanja.
 
Osetljivi podaci o deci
Prikupljaćemo osetljive ili podatke o zdravstvenom stanju od vas ili o vama samo uz vaš pristanak i koristiti te podatke u skladu sa odgovarajućim zakonima o privatnosti podataka. Nakon davanja osetljivih ili podataka o zdravstvenom stanju, od vas će se tražiti da date saglasnost da te podatke prikupljamo (na primer, možemo vas pitati za podatak o terminu porođaja) i/ili rođendanu deteta.
 
Imajte u vidu da ovaj sajt nije namenjen licima koja nisu punoletna prema zakonu u vašoj geografskoj oblasti. Uzrast u kome se lice ne smatra maloletnim varira od zemlje do zemlje. Ako niste sigurni, prvo proverite da li ste još uvek maloletni u svojoj zemlji. Ako niste punoletni, ne unosite nikakve lične podatke.
 
Nutricia svesno na sakuplja lične podatke dece mlađe od 13, iako nam roditelji ili staratelji mogu dobrovoljno dati podatke o svojoj deci. Ukoliko otkrijemo da smo greškom uzeli podatke od deteta, uklonićemo te podatke o detetu iz naših zapisa čim to bude izvodljivo. Roditelj ili staratelj nas može kontaktirati u bilo kom trenutku ako želi da izmeni, ažurira ili ukloni podatke u vezi sa svojim detetom iz bilo koje evidencije koju posedujemo ili objavljujemo na sajtu.
 
 
Svrha u koju se podaci sakupljaju
Mi koristimo i otkrivamo podatke koje nam dajete kao što vam je to predstavljeno u trenutku uzimanja podataka. Podatke koje dobijemo od vas koristimo i za prilagođavanje sajta i komunikaciju sa vama, kako bismo vam predstavili informacije koje možda odgovaraju vašim potrebama i interesima, uključujući prilagođavanje slanja novosti putem e-pošte (samo ako želite da ih primate) i davanje odgovora na pitanja ili odgovora na zahteve.
 
Prikupljene lične podatke Nutricia može koristiti za (opštu) marketinšku komunikaciju.  Kada se registrujete, tražićemo od vas da naznačite da li želite da primate novosti o našim uslugama i proizvodima. Slaćemo vam novosti samo ako se vi saglasite da ih primate.
 
Lični podaci se mogu koristiti i za održavanje naloga, za poboljšanje i prilagođavanje iskustva na našim sajtovima i aplikacijama (pomoću kolačića) i u svrhe pružanja usluga, uključujući odgovore na pitanja, žalbe i opšte povratne informacije o našim proizvodima.
 
Sakupljene lične podatke takođe možemo koristiti za neke druge, opštije svrhe, poput sigurnosti veb-sajta, interna istraživanja, ankete i za sprovođenje internih marketinških i demografskih istraživanja. Podaci dobijeni putem opcije Elektronsko pismo prijatelju koriste se samo u slučaju grešaka prilikom slanja i, naravno, da bi primalac znao ko mu je poslao priču, a ne u bilo koje druge svrhe.
 
Informacije prikupljene kroz komunikaciju sa vama i u formi unosa koriste se za potvrdu identiteta, slanje obaveštenja da smo primili elektronsko pismo, kao i za kontaktiranje pobednika i/ili primaoca nagrade. Nutricia će otkriti te podatke trećem licu samo u slučaju da ste prethodno dali svoju izričitu saglasnosti i (a) izričito izabrali da primate dodatne informacije od sponzora takmičenja, u kom slučaju će vaši lični identifikacioni podaci biti ustupljeni oglašivaču ili (b) kada neke od nagradnih igara mogu biti postavljene na našem sajtu, ali njima upravlja sponzor, u tom slučaju, podaci koje date prosleđuju se trećem licu sve dok za to postoji vaša izričita saglasnost.
 
Otkrivanje ličnih podataka
Nutricia neće deliti niti otkrivati lične podatke trećim licima. Lične podatke ne prodajemo niti dajemo u zakup trećim licima. Lični podaci se dele samo unutar preduzeća Nutricia i sa trećim licem ukoliko ste dali saglasnost za opciju da primate informacije direktno od tog preduzeća trećeg lica. Lične podatke takođe možemo podeliti sa:
 
- Dobavljačima usluga, agentima, izvođačima: možemo angažovati dobavljače usluga, agente ili izvođače za pružanje podrške poslovnim funkcijama, da za nas obave posao ili nam pruže podršku, kao što su upravljanje ovim sajtom, čuvanje naših LiveChat transkripta ili pokretanje promocija ili njihova koordinacija – samo ako smo vas posebno obavestili i vi ste nam dali izričitu dozvolu da to uradimo. Pružaoci usluga preduzeća Nutricia mogu pristupiti vašim ličnim podacima van vaše zemlje i mogu ih čuvati u tim zemljama. Korišćenjem ovog sajta ili kontaktiranjem putem e-pošte ili telefona, saglasni ste sa otkrivanjem ličnih podataka izvođačima koji rade za nas;
 
- Pravni interes preduzeća Nutricia je: možemo otkriti lične podatke ukoliko verujemo da je to neophodno da bismo zaštitili ili sprečili nanošenje štete interesima našeg preduzeća, sproveli naša zakonska prava, zaštitili lica i imovinu, postupili u skladu sa zahtevima vlasti prema važećim zakonima (kao što su policija ili sudovi) ili kako je drugačije dozvoljeno pravnim regulativama o privatnosti.
 
Odustajanje
Ako želite da prijavite svoje sumnje u vezi sa ličnim podacima, kontaktirajte nas direktno putem e-pošte.
 
Sav sadržaj, uključujući fotografije koji postavite, možete obrisati u bilo kom trenutku nakon postavljanja. To će odmah ukloniti vaš sadržaj tako da ne bude vidljiv. Možete prestati da primate sve poruke putem e-pošte od preduzeća Nutricia, prateći uputstva za odustajanje data u svakoj takvoj poruci koju primite. Ukoliko odlučite da nas napustite, možete zatvoriti nalog kod nas direktnim slanjem elektronskog pisma.  Vaš profil i sav sadržaj koji ste otpremili će tada biti uklonjen. Biće nam žao što odlazite!
 
Zadržavanje, skladištenje i sigurnost podataka
Mi koristimo razumne organizacione, tehničke i administrativne mere da zaštitimo lične podatke pod našom kontrolom. Nažalost, nema prenosa podataka preko interneta ili sistema za skladištenje podataka za koje se može garantovati da su 100% sigurni.
 
Zadržavamo lične podatke tokom perioda koliko je neophodno za ispunjenje ciljeva navedenih u ovoj Politici privatnosti, osim ukoliko je duži period zadržavanja obavezan po zakonu ili je neophodno na drugi način ispuniti zakonsku obavezu. U trenutku kada lični podaci više nisu potrebni, mi ćemo uništiti ili izbrisati te podatke na bezbedan način, a sve u skladu sa zakonskim odredbama.
 
Ukoliko vaši podaci budu otkriveni trećem licu, svako takvo treće lice, u svakom trenutku, mora obezbediti isti nivo bezbednosti ličnih podataka kao što to Nutricia čini i dužni su da lične podatke čuvaju kao poverljive, sigurne i da ih obrađuju samo prema specifičnim zahtevima preduzeća Nutricia.
 
Prenos podataka
Vaši lični podaci se mogu čuvati i obrađivati u bilo kojoj zemlji u kojoj imamo objekte ili pružaoca usluga, a korišćenjem ovog sajta ili davanjem saglasnosti (kada je zakonski potrebno), saglasni ste sa prenosom podataka u zemlji van vaše zemlje boravka, koja može imati različita pravila za zaštitu podataka od onih koja važe u vašoj zemlji.
 
Linkovi ka drugim veb-sajtovima i društvenim mrežama
Naši sajtovi, aplikacija i druga sredstva komunikacije mogu sadržati linkove do drugih veb-sajtova kojima Nutricia ne upravlja direktno, kao što je Facebook. Imajte u vidu da, iako smo izabrali naše reference sa dužnom pažnjom, nismo odgovorni za bilo kakve lične podatke obrađene preko ovih sajtova ili aplikacija. Upotreba takvih sajtova isključivo je regulisana odredbama i uslovima koji važe za te veb stranice ili aplikacije i mi nismo odgovorni za bilo kakvu obradu podataka ili politike privatnosti tih veb stranica ili aplikacija.
 
Pristup vašim podacima
Mi ozbiljno shvatamo poverenje koje ste nam ukazali da ćemo pravilno prikupljati, koristiti i čuvati sigurnim vaše lične podatke.
Možete zahtevati pristup ličnim podacima o sebi koje Nutricia poseduje tako što ćete nas kontaktirati. Ukoliko nismo u mogućnosti da vam obezbedimo pristup vašim ličnim podacima, objasnićemo zašto. U slučaju da su vaši lični podaci koje je Nutricia prikupila netačni, nepotpuni ili neažurni, možete od nas tražiti da promenite te podatke slanjem elektronskog pisma.
 
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica vezano za privatnost, kontaktirajte nas direktno. Žalbe uvek obrađujemo blagovremeno, efektivno, na pošten i dosledan način.
Korišćenjem sajta Aptaclub prihvatate korišćenje kolačića. Više informacija se nalazi u izjavi o privatnosti. Prihvati