Dojenje je najbolje za bebe

Molimo Vas da prvo pročitate ovu važnu napomenu

Klikom na dugme "Nastavak" moći ćete da pročitate informacije o Aptamil mleku za bebe, kao i o drugim proizvodima. Ukoliko odlučite da nastavite, prihvatate da Vam Aptaclub pruža ovu informaciju na Vaš lični zahtev.

Dojenje je najbolje za bebe i najbolje je početi sa dojenjem odmah nakon porođaja. Nije lako doneti odluku da ne dojite. Kombinovanje dojenja i mleka iz flašice u prvim nedeljama života Vaše bebe može dovesti do smanjenja količine Vašeg mleka. Važno je da tokom dojenja imate zdravu, izbalansiranu ishranu. Kada odlučite da hranite Vašu bebu na flašicu, treba uzeti u obzir troškove i društvene implikacije. Ukoliko koristite mlečnu formulu, za zdravlje Vaše bebe je važno da pratite uputstva za pripremu. Uvek se konsultujete sa lekarom, patronažnom sestrom ili farmaceutom u vezi sa hranjenjem Vaše bebe.

Bottle-feeding

Hranjenje na flašicu

​Hranjenje bebe na flašicu
Neke mame nisu u mogućnosti, a neke mame biraju da ne doje. Neke majke kombinuju dojenje sa hranjenjem na flašicu. Druge smatraju da izmuzavanje mleka i hranjenja na flašicu može biti praktično ukoliko su napolju, a tako i njihov partner dobija priliku da učestvuje u hranjenju bebe. Ponekad su žene prinuđene da zbog bolesti potpuno pređu sa dojenja na hranjenje na flašicu. Iako je dojenje najbolje za Vašu bebu, ponekad je hranjenje na flašicu neophodno.
 
U ovom odeljku možete da pročitate kako da pripremite i sebe i bebu na uvođenje flašice, kao i zašto je donošenje odluke o uvođenju formule za bebe teško. Takođe ćete moći da pročitate praktične savete, kao što su: koja oprema Vam je potrebna, kako da sterilizujete i pripremite flašice, ali i koliko količinski i koliko vremenski treba da hranite Vašu bebu.
Korišćenjem sajta Aptaclub prihvatate korišćenje kolačića. Više informacija se nalazi u izjavi o privatnosti. Prihvati