Toddler_header_main

Dete od prve do treće godine

Možda Vam se ponekad čini kao da se Vaša beba juče rodila, dok u stvari vrlo brzo dođu u period od prve do treće godine.

To znači da je sada došao period kada mališani rastu izuzetno brzo i kada dolazi do naglog fizičkog i mentalnog razvoja. Kako mišići Vašeg mališana jačaju, mozak se nosi sa složenijim aktivnostima, kao što su hodanje i pričanje. Da biste detetu obezbedili zdrav rast i razvoj, potrebna mu je izbalansirana ishrana.

Ishrana deteta od prve do treće godine

Deca uzrasta od jedne do tri godine imaju veće potrebe za određenim hranljivim sastojcima nego što je to slučaj kod odraslih osoba. Na primer, u poređenju sa odraslima, njima je potrebno približno četiri puta više gvožđa, tri puta više cinka i šest puta više kalcijuma (po 1kg. telesne mase). Raznovrsna i hranljiva ishrana deteta od prve do treće godine i dobre navike u ishrani su neophodni za zdrav rast i razvoj. Čak i uz raznovrsnu ishranu, u ovom periodu može biti teško detetu svakog dana obezbedite preporučenu količinu gvožđa. Pa je zatostvoren Aptamil 3, koji, za razliku od kravljeg mleka, sadrži mnogo više gvožđa potrebnog za normalan razvoj mozga, kao i jedinstvenu mešavinu prebiotika, koja doprinosi normalnom razvoju imunog sistema.

Razvoj deteta od prve do treće godine

Vreme je za velike promene, jer u ovom uzrastu Vaše dete počinje da razvija mnoge odlike ličnosti i počinje da istražuje svet oko sebe. Počev od dvanaestog meseca Vaše dete će proći kroz mnoge prekretnice u razvoju.

Informacije o detetu od prve do treće godine

Dajemo vam savete kako da postupate, poput toga kako da formirate zdravu, uravnoteženu ishranu za dete starosti od jedne do tri godine koje raste, vezano za navikavanje na nošu i napade besa.​​​​​

Povezane teme

Informacije o razvoju vašeg deteta od prve do treće godine

Korišćenjem sajta Aptaclub prihvatate korišćenje kolačića. Više informacija se nalazi u izjavi o privatnosti. Prihvati