Toddlers-and-milk

Malo dete i mleko

Da li je deci od godinu dana do tri godine potrebno mleko?
Od rođenja pa sve do prve godine, majčino ili adaptirano mleko je činilo konstantu u njihovoj ishrani. Od prve do treće godine pa nadalje, mleko i dalje predstavlja dobar izvor hranljivih sastojaka, kao što su kalcijum (za jake kosti i zube) i proteini, kao i odličan izvor energije. Međutim, više nije potrebno da piju onoliko mleka koliko su pili u prvoj godini života.
 
Koliko je potrebno mleka za decu od godinu dana do tri godine?
Oko 500 ml mleka dnevno (raspoređenih u mlečnim napicima, sa cerealijama i ostalim mlečnim proizvodima) biće dovoljno da budete sigurni da Vaš mališan dobija dovoljno hranljivih sastojaka koji su od presudnog značaja za njegovo zdravlje.
 
Uključivanje mleka u ishranu Vašeg deteta
Mnoga deca uzrasta od godinu dana do tri godine prolaze kroz fazu "probirljivosti", pogotovo kada je u pitanju mleko. Pokušajte sa praktikovanjem ovih saveta kako biste pomogli Vašem mališanu da uživa u mleku:
• Neka započne dan činijom muslija sa mlekom ili slatkom kašicom.
• Pre spavanja mu redovno dajte toplo mleko; sedite zajedno sa njim i, dok Vaše dete uživa u mleku, Vi pijuckajte čaj.
• Nova posuda za mleko ili uzbudljiva šolja koju koristite samo za mleko, učiniće da Vaše dete doživljava mleko više kao poslasticu.
• Ako Vaš mališan obično pije hladno mleko, dajte mu ugrejano i obrnuto.
Adaptirano mleko za dete od godinu dana do tri godine: Više od mleka
"Aptamil" / "Nutrilon" adaptirano mleko je, ako se gledaju hranljivi sastojci, bolje od kravljeg mleka i namenjeno je deci od godinu dana do dve godine i deci od dve do tri godine. Sadrži našu jedinstvenu mešavinu scGOS/lcFOS prebiotika, gvožđa i vitamina A, C i D, koji doprinose jačanju imunog sistema deteta.
Korišćenjem sajta Aptaclub prihvatate korišćenje kolačića. Više informacija se nalazi u izjavi o privatnosti. Prihvati