Suitable-drink-for-toddlers

Napici za malo dete

​Zdravi napici za dete od godinu dana do tri godine
Za zdravlje Vašeg mališana je bitno da pije zdrave napitke. Važno je da Vaše dete redovno uzima tečnost da ne bi dehidriralo. Pobrinite se da Vaš mališan svakodnevno pije dovoljno tečnosti (ako je napolju toplo, ako je dete bolesno ili ima temperaturu, onda treba da pije više tečnosti).
• Voda i mleko za decu od godinu dana do tri godine su najbolji napici, i tokom i između obroka, jer su dobri za zube. Naviknite Vaše dete da svakodnevno pije dosta vode.
• Prirodni voćni sokovi bez dodatka šećera su odličan izvor vitamina C. Razblažite sok vodom u razmeri 1:4 ili 1:5, da bi zubići Vašeg mališana bili jaki i zdravi.
• Najbolje je da izbegavate zaslađene i prerađene sokove, jer sadrže puno šećera i kiseline koji škode zubima Vašeg mališana. Sokovi koji ne sadrže šećer, pak sadrže veštačke zaslađivače, pa je stoga najbolje da ih izbegavate.
• Izbegavajte i gazirana pića, jer su kisela i sadrže ili puno šećera ili zaslađivača, koji mogu da oštete zubiće Vašeg deteta i koji, pri tom, nemaju hranljivu vrednost.
• Izbegavajte da dajete Vašem mališanu čaj ili kafu. Ova pića nisu odgovarajuća za malu decu. Sadrže kofein, koji je stimulans, i tanin, koji nepovoljno utiče na apsorpciju gvožđa.
Kada Vaš mališan napuni godinu dana, učite ga da pije iz flašice sa drškama ili iz šolje pre nego iz flašice iz koje je do tada pio, jer se na taj način smanjuje rizik od problema sa zubićima.
Korišćenjem sajta Aptaclub prihvatate korišćenje kolačića. Više informacija se nalazi u izjavi o privatnosti. Prihvati