prehlade

Malo dete i prehlade

​Izbegavanje kašlja i prehlade
Kada Vaše dete postane dovoljno veliko da može da se igra napolju, upoznaje nove drugare i ide u obdanište, neminovno je da će s vremena na vreme imati prehladu. Deca i prehlade su neizbežni. Simptomi prehlade kod dece od godinu dana do tri godine su: zapušen nos, kijanje, kašljanje i bolovi (grlo, glava). Koliko dugo traje prehlada kod dece od godinu dana do tri godine? Uglavnom ne više od nedelju dana.
 
Ni Vama ni Vašem mališanu nije nimalo zabavno kada se on ne oseća dobro, pa je sasvim razumljivo što želite da pazite da se Vaše dete ne razboljeva često.
 
Saveti za prevenciju i lečenje prehlade kod male dece
Obdaništa bi trebalo da Vam garantuju da se Vaš mališan igra u čistoj prostoriji, ali postoje neke stvari koje možete da učinite kako Vaše dete ne bi bilo previše izloženo mikroorganizmima.
• Redovno perite ruke i zamolite i Vaše goste da to čine kada dođu u posetu.
• Sklanjajte obuću kada uđete u kuću – Vaš mali istraživač će verovatno želeti da istraži sve što dolazi spolja.
• Pobrinite se da obrišete igračke Vašeg deteta, ukoliko se njima pre toga igralo neko drugo dete.
• Redovno dezinfikujte igračke.
• Nemojte da dopuštate da Vaše dete deli hranu ili piće sa nekim.
• Nosite sa sobom antibakterijske maramice ili alkohol i, pre nego što u njih stavite dete, njima obrišite visoke stolice i kolica u supermarketu.
• Balansirana i raznovrsna ishrana utiču na zdravlje i pomažu telu da se bori protiv infekcija. Pročitajte više o zdravoj ishrani za decu od godinu dana do tri godine.
Što se tiče pomoćnih lekovitih sredstava za prehladu kod dece od godinu dana do tri godine, radije koristite jednostavne i prirodne, nego jake veštačke preparate. Na primer, supena kašika meda može da ublaži kašalj, a eukaliptus gel namazan na grudi pomaže kod zapušenog nosa.

Zdravlje i rast malog deteta

Korišćenjem sajta Aptaclub prihvatate korišćenje kolačića. Više informacija se nalazi u izjavi o privatnosti. Prihvati