Pregnant_header_main

Zdrava trudnoća

Tokom trudnoće je važno da budete što zdraviji, kako radi sebe, tako i radi svoje bebe. Ovaj odeljak sadrži sve, počev of hrane koju treba da unosite da biste pripremili svoje telo za nedelje i mesece koji vam predstoje.

Ishrana u trudnoći

Za razvoj vaše bebe je važno imate zdravu i raznovrsnu ishranu. Ono što jedete i pijete pomaže vašem telu da obezbedi hranljive materije kao kao podršku vama i vašoj bebi koja raste. Uravnotežen, zdrava ishrana u trudnoći će osigurati vašoj nerođenoj bebi hranljive materije koje su joj potrebne da raste zdrava i snažna. Postoje neke vrste hrane koje je treba izbegavati tokom trudnoće, jer mogu izazvati probleme za vašu bebu koja se razvija.

Trimestri trudnoće

Normalna trudnoća traje od 37 do 42 nedelje i deli se u tri trimestra. Svaki trimestar traje 12 do 14 nedelja. Prvi trimestar traje od prve do 13. nedelje trudnoće. Mada tokom prvog trimestra možda ne izgledate trudni, vaše telo doživljava ogromne promene. Drugi trimestar traje od 13. do 27. nedelje trudnoće. U drugom trimestru trudnoća je malo lakša. To je prava prekretnica jer je to i trenutak kada ćete verovatno želeti da o toj novosti obavestite svoje prijatelje i porodicu. Treći trimestar traje od 27. nedelje do rođenja bebe. U trećem trimestru se vaša beba brzo razvija, a sa povećanjem težine koju nosite, uobičajeno je da se jave i bolovi.

Dodatni podaci o trudnoći

Ove strane sadrže dodatne informacije o promenama kroz koje tokom trudnoće prolazi vaše telo i kako da se pripremite za bebu i porođaj.

Povezane teme

Sve što treba da znate o trudnoći

Korišćenjem sajta Aptaclub prihvatate korišćenje kolačića. Više informacija se nalazi u izjavi o privatnosti. Prihvati